Zapri

Licencirani učitelji Transcendentalne meditacije

Tako kot lahko kupite ‘fake iPhone, ‘fake Lacoste’ ali pa ponarejene izdelke drugih znanih blagovnih znamk, lahko občasno kdaj naletite tudi na ‘fake TM’.

Transcendentalna meditacija je namreč najbolj priznana, raziskana in uveljavljana metoda osebnostnega razvoja na svetu. Zato se lahko – tudi v Sloveniji – včasih kdo predstavlja kot učitelj Transcendentalne meditacije, čeprav to ni.

Ravno zaradi preprečevanja prevar je zato ‘Transcendentalna meditacija’ mednarodna blagovna znamka, ki je uradno registrirana tudi v Sloveniji: 

http://www2.uil-sipo.si/s/ds.dll/02?A=10311430a00178d03200000114010

Komercialna uporaba imena ‘Transcendentalna meditacija’ brez privolitve je zato prepovedana. Na ta način je poskrbljeno, da se lahko Transcendentalno meditacijo naučite samo od osebe, ki je zato zares usposobljena.

Seznam licenciranih učiteljev za vse države po svetu lahko najdete na mednarodni spletni strani svetovne organizacije za Transcendentalno meditacijo:

https://www.tm.org/choose-your-country

Na slovenski podstrani si lahko ogledate seznam licenciranih učiteljev Transcendentalne meditacije za področje Slovenije:

http://sl.tm.org/kje-se-lahko-naucite-tm

Če nekoga ni na tej strani, potem ni učitelj Transcendentalne meditacije.

Če ste bili žrtev prevare (nekdo vam je rekel, da vas je naučil Transcendentalno meditacijo, potem pa ste ugotovili, da sploh ni licenciran učitelj TM), se s prijavo obrnite na Zavod za varstvo potrošnikov. Prav tako lahko od ‘goljufa’ uradno zahtevate povrnitev stroškov tečaja ter vseh ostalih stroškov, ki ste jih imeli.