Zapri

Najbolj zdravilna izkušnja na svetu

Transcendentalno meditacijo sem se naučil že daljnega leta 1984. A po vseh teh letih se še vedno zelo jasno spominjam poti s tečaja domov, ko sem uro kasneje končal z učenjem Transcendentalne meditacije.

Počutil sem se fantastično. Barve dreves, grmov, avtomobilov, hiš in neba so bile čudovito žive in jasne. Glava je bila neverjetno bistra in budna.

Sijalo je sonce (le kako, da tega nisem opazil že prej?) in vse okoli mene je bilo videti bleščeče svetlo in lepo. Bil sem zelo dobre volje. Moja kronična tesnoba je povsem izginila. Počutil sem se tako dobro, kot že dolgo ne. Morda sem se podobno srečnega počutil takrat, ko sem bil še otrok in je bilo vse prav in v redu?

Kaj pa vem. Vse kar vem je, da je bila to najbolj presenetljiva in vzvišena izkušnja v mojem življenju. Ni temeljila na pričakovanju ali placebu, saj sem na tečaj prišel kot velik skeptik. Ni temeljila na umišljanju, saj nisem pričakoval nič posebnega – to bo pač še en tečaj neke meditacije, ki ga bom opravil in od katerega verjetno spet ne bo nič.

Vendar ne, tokrat je bila to povsem nova, neverjetna izkušnja. Zelo, zelo posebna izkušnja, nekaj povsem novega. Bila je zelo realna izkušnja, ne pa nekakšno umišljanje, pričakovanje, fantaziranje, vizualizacija ali predstavljanje nečesa – kar se je dogajalo na ostalih tečajih raznih drugih meditacij.

Kajti to, kar sem zdaj izkusil med Transcendentalno meditacijo, je bilo nekaj povsem drugega. Nekaj resnično novega, povsem drugačnega. Ničesar si nisem umišljal, temveč sem se resnično neizmerno umiril in zdrsnil v povsem novo, čudovito stanje popolne, sladke notranje umirjenosti.

To je bila moja prva izkušnja transcendence – izkušnja zavesti same po sebi, onkraj misli, zaznav, časa in prostora. Izkušnja absolutnega stanja. To nikakor ni bila zgolj variacija nečesa že znanega, tako kot pri drugih meditacijah doslej. Ne, to je bila izkušnja povsem novega, samosvojega, drugačnega stanja zavesti, ki ga doslej nisem poznal… Preberi več>>


Bi radi prebrali nadaljevanje zgodbe in celotno besedilo?

Naročite se na prejemanje brezplačnih zelo zanimivih e-gradiv! V njih boste na vsakih 7 dni prebrali:

  • Na kaj morate biti pozorni pri izbiri meditacije
  • Katere napake ljudje delajo pri meditaciji in osebnostnem razvoju – zato, ker jim tega nihče ni povedal
  • Kako se Transcendentalna meditacija loči od drugih meditacij?
  • In še mnoge druge zelo zanimive stvari, ki jih sicer ne boste izvedeli nikjer drugje!

Avtor gradiv je dr. Andrej Rus, že dolga leta uradno eden od najboljših učiteljev Transcendentalne meditacije v Evropi.

Pošljite mi gradiva