Close

Zakaj je pomembno imeti dobrega učitelja Transcendentalne meditacije:

Učitelj vas v več-dnevnem tečaju vodi korak za korakom, vse dokler ne osvojite delikatnega postopka Transcendentalne meditacije. Na tečaju vas učitelj v osebnem pouku nauči zelo prijetnega postopka ‘transcendiranja’ – nežnega, nenapornega in prijetnega izkušanja globljih, tišjih plasti zavesti.

Med osebnim učenjem in pa nato v naslednjih dneh tečaja učitelj nenehno preverja pravilnost vaše vadbe, jo vsak dan popravlja ter sproti pojasni različne izkušnje. Transcendiranja se lahko naučite samo ob ustreznem vodstvu in pomoči usposobljenega učitelja Transcendentalne meditacije. Učenje Transcendentalne meditacije je zato butično delo, kjer se vsakdo nauči TM na sebi prilagojen način.

Učenec ima lahko med učenjem Transcendentalne meditacije tisoč in eno možno izkušnjo, težavo, blokado ali vprašanje. Predvsem od izkušenosti učitelja je odvisno, kako dobro bo problem najprej sploh prepoznal in potem, kako vešče in dobro ga bo rešil.

Tako kot pri vsakem poklicu, se najboljši strokovnjak loči od večine po tem, da zna rešiti probleme, ki jim večina ni kos. Zato pri vseh pomembnih stvareh, človek želi dobiti kar se da dobrega in izkušenega strokovnjaka. Nočete, da se na vas nekdo še uči in izpopolnjuje svoje znanje. Če nočete imeti težav zaradi začetniških napak in zapletov, zato delo zaupate odličnemu, izkušenemu, uveljavljenemu strokovnjaku: najboljšemu kirurgu, trenerju, pravniku, učitelju, terapevtu…

narekovaj

Marjan Ogorevc, terapevt in pisec

“Menim, da se resnično dobre meditacije naučite pri dobrem učitelju. V pravilno tehniko vas mora vpeljati nekdo, ki je za to usposobljen. S priročnikom vam verjetno ne bo uspelo ali pa bo trajalo dolgo… Za transcendentalno meditacijo pa potrebujemo iniciacijo.” (v svoji knjigi ‘Spreminjamo sebe, spreminjamo svet’, 2017).

Darja in Andrej: uradno med najboljšimi učitelji Transcendentalne meditacije v Evropi:

Tako kot pri vsaki stvari, je tudi pri učenju Transcendentalne meditacije zelo pomembno, da imate dobrega učitelja.

Dr. Andrej Rus in mag. Darja Kogej sta mednarodno priznana, licencirana in recertificirana učitelja Transcendentalne meditacije. S Transcendentalno meditacijo se ukvarjata že od leta 1984. Preko 10 let sta študirala v tujini, kjer sta pod mentorstvom Mahariši Maheš Jogija študirala znanja povezana s Transcendentalno meditacijo. Oba sta – kot ena redkih evropskih učiteljev – študirala ta znanja tudi na akademski ravni, na državno priznani Maharišijevi univerzi v ZDA. Zato imata številna dodatna znanja, ki jih drugi učitelji nimajo.

Sta uradno ena od najboljših učiteljev Transcendentalne meditacije v Evropi. Na njunih tečajih Transcendentalne meditacije sta pomagala že preko 3.500 ljudem odpraviti stres ter zaživeti boljše življenje; na njunih javnih predavanjih pa je bilo vsaj še enkrat toliko ljudi. To pomeni, da je skoraj zagotovo kdo od vaših prijateljev in znancev že bil pri njima na tečaju ali predavanju!

Dr. Rus je sicer tudi nacionalni direktor mednarodne TM organizacije za Slovenijo ter predsednik združenja slovenskih učiteljev TM (Združenje ZMVZS). Zaradi svojih izjemnih izkušenj in uspehov tudi občasno svetuje mednarodni TM organizaciji. Zaradi svojih obsežnih izkušenj je dr. Andrej Rus tudi eden od le nekaj učiteljev v Evropi, ki lahko poučujejo t.i. ‘napredne tehnike TM’ , ki so nadgradnja osnovne tehnike TM.

Andrej Rus in Darja Kogej
“Lahko nama zaupate, da vas bova zares naučila meditirati.” – Darja in Andrej
narekovaj

Tina Gorenjak, igralka:

“Meditacije sta me naučila naša vrhunska učitelja Transcendentalne meditacije mag. Darja Kogej in dr. Andrej Rus. Zame meditacija ni le sedenje v tišini, temveč polnjenje baterij, ko sem utrujena, ter urejanje misli in čustev, ko sem zmedena in preobremenjena. Blagodejno vpliva na moje telo in zdravje, nasploh je pozitivnih vplivov meditacije toliko, da bi o tem govorili ves dan.” (Intervju v reviji Lady, 29.3. 2017).

Kdo sta Darja in Andrej?

Dr. Andrej Rus in mag. Darja Kogej sta se Transcendentalno meditacijo naučila že leta 1984 (še kot študenta) in jo torej iz osebne izkušnje zares dobro poznata že okoli 40 let. V tujini sta intenzivno študirala programe Transcendentalne meditacije približno 10 let, med drugim tudi na akademski ravni, na znani Maharišijevi univerzi v ZDA.

Več let sta imela priložnost sodelovati tudi z Mahariši Maheš Jogijem, ki je Transcendentalno meditacijo prinesel iz Indije. Od Maharišija sta (kot edina slovenska učitelja Transcendentalne meditacije in ena redkih na svetu) neposredno dobila ogromno znanja o Transcendentalni meditaciji. Sta daleč najbolj izkušena učitelja v Sloveniji: Transcendentalno meditacijo sta naučila že preko 3.500 ljudi.

Poklicno se ukvarjata predvsem s poučevanjem Transcendentalne meditacije. Zato sta vrhunska specialista, ki poleg TM ne delata še dveh ali treh drugih stvari. Samo popoln fokus na eno področje namreč skoz vrsto let dela naredi človeka zares vrhunskega – pianista, kirurga, športnika… ali pa učitelja meditacije.

Da sta pridobila znanja in izkušnje, ki jih danes delita na svojih tečajih, sta se morala zelo potruditi. Več kot 10 let intenzivnega študija in dela v tujini sta si namreč morala financirati sama. Za to, da lahko danes v Ljubljani dobite enega najboljših tečajev Transcendentalne meditacije na svetu, sta vložila številna leta izobraževanj, študija, odrekanja in dela.

Zaradi vsega tega pridobljenega znanja in izkušenj sta zadnjih 20 let v zgornjem 1% učiteljev Transcendentalne meditacije na svetu. In zgolj zaradi njunega dolgoletnega truda in vlaganja v to znanje, lahko v Ljubljani pri Darji in Andreju dobite enega od najboljših tečajev Transcendentalne meditacije na svetu.

narekovaj

Marcel Žmavčič, direktor družbe Kremen d.d.:

“Naporno stresno delo pod stalnimi hudimi pritiski, me je pripeljalo do izgorelosti, ko je šlo moje zdravstveno stanje pravzaprav na videz sicer brez pravega razloga samo še navzdol. In sicer tako daleč, da so me kot rednega krvodajalca prvič v življenju zavrnili zaradi slabe krvi, visokega nihajočega pritiska, visokega holesterola in še kaj bi se našlo. Soočil sem se z nastalo situacijo. Končno mi je postalo jasno, da moram nekaj narediti tudi zase, dokler ne bo zares prepozno. Imel sem pravzaprav srečo, da mi je med množico knjig, ki sem jih v stiski in iskanju poti k ozdravitvi vneto prebiral, ravno takrat prišla pod roke knjiga Petra Russell-a, v kateri opisuje tehniko TM. Omenjena knjiga me je takoj prepričala in čez dober mesec sem bil že na tečaju Transcendentalne meditacije pri učitelju g. Andreju Rusu. Zanimivo je, da se mi je v naslednjih nekaj mesecih zdravstveno stanje brez kakršnega koli medicinskega posega vidno izboljšalo. Holesterol je izginil. Kri se je popravila in kot krvodajalec nisem bil nikoli več zavrnjen. Krvni pritisk se je stabiliziral in se postopoma spustil na raven 125/75. In tako je tudi še danes, ko imam že dobrih devet let rednega meditiranja za sabo. Še vedno opravljam isti, zelo naporen poklic, skupaj že več kot 21 let in kljub temu, da naj bi leta naredila svoje, kot lahko beremo v različnih publikacijah, v resnici ne čutim pešanja kondicije, niti fizične, niti psihične. Prakticiranje TM resnično toplo priporočam.”