Close

Urnik tečaja Transcendentalne meditacije

Transcendentalno meditacijo se naučite na tečaju, ki traja 6 dni, vsak dan po okoli 2 uri. Tečaj je kombinacija individualnega dela ter delavnic v majhni skupini. Tečaj Transcendentalne meditacije je butično delo: vsakega tečajnika je potrebno osebno naučiti veščine transcendiranja, vsak dan spremljati njegove izkušnje ter nenehno korigirati in dopolnjevati njegovo vadbo.

1. dan (petek 18h-20h):

Na prvem dnevu tečaja se najprej razloži mehanizem delovanja Transcendentalne meditacije ter dobi praktične napotke za učenje naslednji dan. Sledi še osebni pogovor učitelja z vsakim tečajnikom posebej.

2. dan (sobota, enkrat čez dan, individualni pouk)

Naslednji dan se pričnete praktično učiti Transcendentalno meditacijo. Učenje ni v skupini, temveč individualno in traja dobro uro z vsakim tečajnikom posebej.

V tej prvi praktični uri naredite svoje prve korake v Transcendentalno meditacijo. Podobno kot ste v avtošoli v prvi učni uri prvič začeli voziti po poligonu. Se še spomnite, kako dober občutek je bil to? Morda malo nesiguren, a začeli ste sami voziti avto!

Podobno temu tudi na tečaju Transcendentalne meditacije že obvladate osnove. Popoldne lahko zato že sami meditirate doma in že čutite mehko, nežno, a zelo globoko umiritev, ki jo daje samo Transcendentalna meditacija!

3.-5. dan (nedelja-torek, 18h-20:30)

Sedaj že vsak dan samostojno meditirate doma! Vsak dan do torka zvečer učitelj potem redno preverja vaše izkušnje ter pravilnost vadbe. Korigira vaše morebitne napake in razloži številne zelo pomembne praktične stvari, ki jih potrebujete za uspešno vadbo doma.

Vaša vadba tako postaja iz dneva v dan vedno bolj pravilna in sigurna. Učitelj v naslednjem tednu ali dveh nato spremlja vaš napredek ter izkušnje, ko samostojno meditirate doma. Vsaka delavnica se zaključi ob 20h, najpogosteje pa traja do 20:30 zvečer, če je več vprašanj.

6. dan (sreda naslednji teden, 18h-20:30)

Po kakšnem tednu samostojne vadbe nato sledi zaključna delavnica. V tem malo daljšem času samostojne vadbe namreč tečajniki dobijo dodatne izkušnje, ki se jih pojasni (oziroma korigira). Če na zaključno delavnico ne morete priti, se lahko priključite zaključku katerega koli naslednjega tečaja.

Po približno 2 tednih tako končate tečaj in zdaj lahko samostojno sami vadite Transcendentalno meditacijo.

Bi radi na tečaju imeli prost vikend?

Če želite, lahko (brez doplačil) prva dva dneva tečaja (petkovo večerno predavanje ter sobotno individualno učenje) nadomestite en dan prej dopoldne.

V tem primeru je za nekaj tečajnikov petkovo večerno predavanje opravljeno v četrtek dopoldne (10h-12h, ali pa dogovoru s skupino).

Sobotno osebno učenje pa je nadomeščeno enkrat v petek dopoldne (med 9h-14h; osebni pouk traja eno uro).

V nedeljo, ponedeljek in torek se potem pridružite ostali skupini, ki je tečaj pričela v petek zvečer.

Na ta način imate prost vikend za obiske, praznovanje, izlet, delo itd.

Dopoldanski tečaj

Občasno je organiziran tudi tečaj, ki poteka v celoti dopoldne. Tak tečaj je primeren za ljudi, ki ob večerih nimajo časa: zaradi službe, varstva otrok, večernih aktivnosti itd.

Dopoldanski tečaj običajno poteka od ponedeljka to petka, vsak dan od 10h-12h. Zaključek tečaja (6. dan tečaja) pa je približno en teden kasneje, ravno tako od 10h-12h (datum zaključka tečaja določimo skupaj z udeleženci).

Če bi radi šli na dopoldanski tečaj, pa ta trenutno ni razpisan, pokličite na 051 303939 ali pa pišite na info@atma.si

Individualni tečaj

Če želite, se za vas lahko naredi povsem individualen tečaj. To pomeni, da ste ves čas tečaja učitelja samo zase.

Takšen tečaj je primeren za ljudi, ki ne marajo skupinskega dela, bi radi ostali anonimni in zato ne želijo biti v skupini z drugimi ljudmi, želijo povsem individualno delo ‘ena na ena’, itd.

Ker imate 6 dni tečaja učitelja samo zase, je individualen tečaj seveda nekoliko dražji. Vseeno pa je (zaenkrat) še vedno cenejši, kot enako število individualnih ur joge, psihoterapije in ostalih osebnih uslug.

Predavalnica ATMA center

Slika s tečaja TM: Transcendentalno meditacijo se naučite na tečaju v ATMA centru, Parmova 53 v Ljubljani. Zaradi individualnega dela in zato, da se lahko učitelj posveti tečajnikom, so skupine vedno butično majhne.

Bi izvedeli več o meditaciji, TM in osebnostnem razvoju?Znanja, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

Znanja, ki vam bodo prihranila marsikatero stranpot na vaši poti osebnostne rasti. 

Vsakih 7 dni boste po e-pošti brezplačno prejeli kratka, zelo razumljiva in poučna gradiva, na katera boste nestrpno čakali. V njih boste izvedeli ogromno o meditaciji, osebnostni rasti in duhovnem razvoju. Znanja, ki jih sicer ne boste mogli prebrati nikjer drugje.