Close

Meditacija #1 na svetu

Transcendenca: popoln notranji mir

Transcendentalna meditacija je edina meditacija, ki dokazano takoj daje izkušnjo globokega, nežnega in čudovitega stanja popolne, mehke notranje umirjenosti – transcendenco. S tem stanjem se ne more primerjati izkušnja nobene druge meditacije.

To je stanje, ki neverjetno učinkovito odpravi stres. To je najbolj zdravilna izkušnja v vsem vesolju. To je izkušnja, ki ste jo doslej vedno želeli in iskali, a nikoli našli.

#1 na primerjalnih testih

Različne primerjalne raziskave kažejo, da je Transcendentalna meditacija 3-5x učinkovitejša od ostalih vrst meditacij, metod in tehnik sproščanja. To pomeni, da boste učinke, za katere boste pri drugih meditacijah čakali in delali 3-5 let, pri Transcendentalni meditaciji imeli že po enem samem letu vadbe!

Edina medicinsko priznana metoda

Leta 2013 je Ameriško kardiološko združenje (ena od najbolj avtoritativnih medicinskih organizacij na svetu) opravilo obsežno študijo o učinkih različnih metod. V svoji znanstveni izjavi so potem zapisali, da zdravniki lahko svojim pacientom priporočajo Transcendentalno meditacijo kot edino ne-farmakološko metodo za zniževanje visokega krvnega tlaka.

V znanstveni izjavi so tudi zapisali, da je njihova študija ugotovila, da druge metode (razne druge meditacije, tehnike sproščanja, joga itd.) nimajo učinkov in jih zato ne morejo priporočiti. Transcendentalna meditacija je tako edina ne-farmakološka metoda, ki je dobila uradno medicinsko potrditev, da resnično učinkuje.

Rezultati takoj

Prve spremembe na bolje ljudje običajno opazijo že prvi ali drugi dan vadbe. Dolgoletna nespečnost izgine. Misli postanejo bolj jasne. Obveznosti, ki ste jih v službi ali v šoli na stran odrivali nekaj mesecev, zdaj nenadoma postorite v nekaj urah. Bolje se počutite. Opazite, da vas stresni dogodki ne spravijo več iz tira. Izgineta slaba volja in tesnoba. Pri Transcendentalni meditaciji vam torej ni treba čakati nekaj mesecev ali let, da bi opazili učinke. Učinke navadno ljudje opazijo že po enem dnevu ali dveh!

Lahka in prijetna

Prve spremembe na bolje ljudje običajno opazijo že prvi ali drugi dan vadbe. Dolgoletna nespečnost izgine. Misli postanejo bolj jasne. Obveznosti, ki ste jih v službi ali v šoli na stran odrivali nekaj mesecev, zdaj nenadoma postorite v nekaj urah. Bolje se počutite. Opazite, da vas stresni dogodki ne spravijo več iz tira. Izgineta slaba volja in tesnoba. Pri Transcendentalni meditaciji vam torej ni treba čakati nekaj mesecev ali let, da bi opazili učinke. Učinke navadno ljudje opazijo že po enem dnevu ali dveh!

Globok počitek

Med Transcendentalno meditacijo se pojavi mnogo globlji telesni počitek in sprostitev kot pa med drugimi meditacijami. Zato je regeneracija mnogo, mnogo hitrejša in temeljitejša kot pri drugih metodah. To pomeni, da se samo pri Transcendentalni meditaciji duševnost in telo takoj zares globoko odpočijeta in opomoreta.

Takoj se jo naučite in jo obvladate

V nasprotju z drugimi metodami niso potrebni meseci ali celo leta, da bi se TM naučili. Obvladate jo že v nekaj dneh. Celo prvi dan že izkusite globoko umiritev. Še isti dan imate tako v rokah praktično orodje, s katerim se lahko takoj umirite in regenerirate.

Učenje vam vzame malo časa

Transcendentalno meditacijo se naučite na tečaju sestavljenem iz 6 delavnic (v 3 tednih), vsakič po približno dve uri. Ni potrebno nekaj mesecev ali let hoditi na tečaj (delavnice, seminar, izobraževanje, terapije, svetovanja….), da bi se je naučili ter imeli rezultate.

Je zelo lahka za učenje in vadbo

Transcendentalna meditacija ne zahteva nikakršnega napora, koncentracije, kontrole uma ali vizualizacije. V nasprotju z drugimi meditacijami, ki zahtevajo napor, je Transcendentalna meditacija zelo lahka za učenje in vadbo. Ni frustracije, ko se z muko poskušate umiriti, a ne gre. Ni napornega in neudobnega sedenja. Ni nikakršnega truda med vadbo. Transcendentalna meditacija je naravna, zelo nenaporna, osvežujoča in prijetna.
Pri njej ne potrebujete sedeti na tleh, v neudobnem položaju, ampak sedite udobno sede in udobno naslonjeni; lahko na stolu, kavču ali tudi na tleh, kakorkoli vam je pač udobno. Zato je to zelo prijetna in sproščujoča meditacija!

Lahko jo vadite kjerkoli

Za vadbo ne potrebujete posebnega telesnega položaja, prostora ali okoliščin. Zato jo zlahka vadite kjerkoli lahko udobno sedite: doma, v službi, na vlaku, v parku, v avtu… Za okolico boste videti zgolj, kot da se de počivate z zaprtimi očmi. Nobene posebne drže rok ali telesa, nobene kontrole dihanja, skratka nič neobičajnega. Zato jo lahko vadite dobesedno povsod.

Ne zahteva spremembe življenjskih navad

Ni vam potrebno spremeniti prehrane ali navad. Živite, kot ste živeli poprej. Opazite pa, da z vadbo slabe navade pričnejo popolnoma spontano odpadati, ne da bi se vi sploh ukvarjali z njimi.

Ne zahteva spremembe prepričanj

Nekatere meditacije zahtevajo kopico novih filozofskih konceptov ali celo verovanj. Tečaj Transcendentalne meditacije pa ne vključuje filozofije ali verovanja. Ne postanete član kakršne koli organizacije, skupine ali religije. Ste samostojni in samo-zadostni. Zato je še posebej primerna za zrele, samostojne in praktične ljudi, ki so radi neodvisni.

Je znanstveno preverjena

O Transcendentalni meditaciji je bilo opravljenih več znanstvenih raziskav kot o katerakoli drugi metodi. Od leta 1969 je bilo na 214 univerzah, institutih ter raziskovalnih ustanovah po vsem svetu opravljenih okoli 700 znanstvenih raziskav o učinkih Transcendentalne meditacije; od tega okoli 400 v recenziranih znanstvenih revijah. Pri Transcendentalni meditaciji zato veste, da učinki niso posledica placeba. Veste, da zagotovo deluje – pa čeprav ne verjamete vanjo!

narekovaj

Jožica Maučec Zakotnik, dr. med. dvakratna državna sekretarka Ministrstva za zdravje; prej direktorica centra za upravljanje programov preventive in krepitve zdravja na Nacionalnem Inštitutu za javno zdravje:

“Nedavna študija ameriškega kardiološkega združenja – AHA je ugotovila, da od nemedikamentoznih ukrepov pomembno znižata povišan krvni tlak le redna aerobna telesna vadba in od vseh opazovanih vrst meditacij, le Transcendentalna meditacija. To pomeni, da bi ob dejstvu, da ima skoraj 40% ljudi zvišan krvni tlak, ki zahteva zdravljenje z zdravili, lahko z redno telesno delavnostjo in redno vadbo Transcendentalne meditacije pri osebah z zvišanim krvnim tlakom pomembno zmanjšali dolgotrajno rabo zdravil za zvišan krvni tlak in s tem finančne stroške v zdravstvu.” (intervju na med.over.net)