Close

Video predavanja o Maharišijevi vedski znanosti (dr. Andrej Rus)

Vsak človek hoče biti bolj srečen, zdrav in uspešen. Zato je poznavanje zakonitosti vaše zavesti izjemno uporabno znanje. Če imate to znanje in ga znate pravilno uporabljati, lahko izboljšate katero koli področje vašega življenja.

Vede ter vsi ostali vedski spisi dajejo najbolj možno natančno in kompletno znanje o temeljnih zakonitostih zavesti.

V teh video predavanjih bodo sistematično razložene osnove vedskega znanja. Predavanja bodo na to stran naložena postopno, tako da jih boste lahko počasi in večkrat zaporedoma pogledali in jih zato lažje razumeli.

Postopoma boste videli, da gre za izjemno uporabno znanje, ki vam bo pomagalo izboljšati vsa področja vašega življenja!

1. predavanje: Kaj je Veda in zakaj bi me to sploh zanimalo?

Veda je znanje o osnovnih zakonitostih zavesti, zato lahko vsakemu človeku to znanje pomaga izboljšati čisto vsa področja življenja. V tem prvem predavanju je razloženo več o tem, kaj je Veda in zakaj je to znanje izjemno koristno.

2. predavanje: Zakaj je dobro poznati osnovne zakonitosti zavesti?

Razumevanje najbolj osnovnih zakonitosti zavesti nam omogoča, da razumemo in spreminjamo bolj kompleksne izraze zavesti: misli, občutja, dejanja, dosežke. 

Veda daje znanje o najbolj osnovnem dogajanju zavesti, zato lahko z pravilno uporabo tega znanja izboljšamo karkoli želimo!

3. predavanje: Kako in zakaj iz osnovne enosti zavesti nastane vsa mnogovrstnost?

Zakaj prvobitna enost čiste zavesti sploh vzvalovi in nato potem nastane vsa neskončna raznolikost, ki jo izkušamo v življenju?

To je starodavno vprašanje, s katerim so si razbijali glavo mnogi filozofi in znanstveniki. 

Prvi, ki je ta proces res natančno in izjemno sistematično razložil je bil Mahariši Maheš Jogi. Mahariši je bil prvi, ki je naredil dve zelo pomembni stvari: razložil je logično zaporedje korakov, po katerih se prvotna enost čiste zavesti postopoma in sistematično izrazi v vedno bolj kompleksne vsebine. Hkrati pa je Mahariši tudi prvi, ki je razložil, kako te korake opiše Veda.

Da boste lažje razumeli, kako opis teh korakov razvoja enosti v mnogovrstnost naredi Veda, sem zato namislil preprosto primerjavo. V tem predavanju vam bom pokazal, kako lahko s simboli, ki jih vsi že od prej dobro poznate, lahko maksimalno kompaktno opišemo korake razvoja osnovne enosti zavesti v mnogovrstnost.

Na ta način boste z uporabo nečesa, kar že itak zelo dolgo dobro poznate, potem lažje razumeli, kako Veda na zgoščen način opiše korake razvoja enosti v mnogovrstnost!

Nadaljna predavanja sledijo čez čas 🙂

Preostala predavanja bodo naložena postopoma.

Bi izvedeli več o meditaciji, TM in osebnostnem razvoju?Znanja, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

Znanja, ki vam bodo prihranila marsikatero stranpot na vaši poti osebnostne rasti. 

Vsakih 7 dni boste po e-pošti brezplačno prejeli kratka, zelo razumljiva in poučna gradiva, na katera boste nestrpno čakali. V njih boste izvedeli ogromno o meditaciji, osebnostni rasti in duhovnem razvoju. Znanja, ki jih sicer ne boste mogli prebrati nikjer drugje.